Noutăți

Beneficiile consumului de apă

de Sticla Flaska Admin la May 12, 2022

Beneficiile consumului de apă

Beneficiile consumului de apă

Consumul suficient de apă va influența pozitiv cel puțin șase probleme de sănătate.

01

Apa de băut ajută la menținerea echilibrului fluidelor corporale

Apa reprezintă cea mai mare parte a masei noastre corporale și întreține numeroase funcții vitale. În funcție de conținutul de apă din organism, creierul semnalează rinichilor câtă apă trebuie să elimini și câtă apă să depozitezi în organism. Când „nivelul” fluidelor corporale devine scăzut, apare setea. Acesta este ultimul semnal că nivelul apei ar trebui completat. Alcoolul interferează cu comunicarea dintre creier și rinichi și este responsabil pentru eliminarea excesivă a apei, ceea ce duce la deshidratare.

02

Apa ajută la controlul aportului de calorii

Chiar dacă apa nu influențează greutatea corporală, ajută mai ales în sensul înlocuirii caloriilor care altfel ar fi consumate prin alte băuturi. Apa în combinație cu alimente care conțin mai multă apă ajută la limitarea substanțială a aportului zilnic de calorii. Și anume, volumul alimentelor cu conținut ridicat de apă este de obicei mai mare (efect psihologic) iar alimentele în sine necesită de obicei mai multă mestecare și sunt absorbite mai lent, motiv pentru care te fac să te simți sătul mai rapid. Astfel de alimente includ fructe, legume, supe și tocane, terci etc.

03

Apa energizează mușchii

Celulele se contractă atunci când nu primesc suficientă apă. Acest lucru duce la oboseală musculară și la diminuarea abilităților fizice. Colegiul American de Medicina Sportiva a publicat linii directoare privind consumul de apă, care recomanda ca, chiar si cu doua ore inainte de a incepe o activitate, sa se bea un litru de apa, iar apa potabila sa fie băută în continuare la intervale regulate in timpul, cât și dupa aceasta.

04

Apa îți va face pielea să arate mai sănătoasă

Pielea conține multă apă care acționează ca o barieră care previne pierderea excesivă de lichide. Când este deshidratată, pielea este uscată și încrețită, iar atunci când este suficient de hidratată, pielea ta va fi strălucitoare și strânsă. Ceea ce fac cremele hidratante este să rețină apa în piele, îmbunătățindu-i aspectul. Din păcate, însă, apa nu va face să dispară liniile și ridurile. :)

05

Apa face ca digestia să funcționeze fără probleme

Hidratarea suficientă ajută la buna funcționare a digestiei. Când nu se consumă suficientă apă, aceasta este extrasă din fecale de intestinul gros, ceea ce va duce la constipație. Cantitățile suficiente de apă și fibre reprezintă combinația perfectă – apa transportă fibra prin intestin creând un efect de măturare.