Noutăți

Atelier cu Akiko Stein pentru Emoto Peace Project cu cei mici din creșele și grădinițele din Slovenia

de Catalin Anghel la May 13, 2022

Atelier cu Akiko Stein pentru Proiectul de pace Emoto

Atelier cu Akiko Stein pentru Emoto Peace Project cu cei mici din creșele și grădinițele din Slovenia

Flaška cooperează de ceva vreme cu laboratorul Masaru Emoto din Tokyo, iar de anul trecut și cu reprezentantul european al laboratorului, Akiko Stein. Anul trecut am susținut Emoto Peace Project și am prezentat o ediție specială Flaška cu un cristal gravat „Iubire și Recunoștință”. Anul acesta am mers și mai departe și am devenit reprezentanți ai Emoto Peace Project din Slovenia.

Un element important al proiectului este ediția pentru copii a cărții „Mesajul apei”, care este acum disponibilă și în slovenă. Iar prezentarea broșurii și astfel demararea simbolică a proiectului în Slovenia au fost motivele pentru care am invitat-o pe Akiko Stein să viziteze Slovenia.
Atelier cu Akiko Stein pentru Proiectul de pace Emoto

După cum știți deja, Akiko Stein este un reprezentant al laboratorului Dr. Masaru Emoto și al Emoto Peace Project. Dr. Masaru Emoto a fost un cercetător de renume mondial al apei și autor a diferitelor cărți, dintre care cea mai faimoasă este „Mesajul apei”.

Dr. Emoto a expus apa la diferite influențe, a înghețat-o și i-a pictat cristalele. Pe baza formelor cristalelor, el a dedus modul în care factorii externi afectează pozitiv sau negativ apa. Puteți citi mai multe despre: Dr. Emoto și proiectele sale și Emoto Peace Project.

Copii la atelier

Akiko a susținut atelierele la grădinița Waldorf din Radovljica, la școala Waldorf din Naklo și la școala primară din Bled. Cu ajutorul unor experimente interesante, ea a arătat și a evocat o lume a intangibilului și a invizibilului într-un mod extrem de subtil. Copiii au învățat despre vibrații, frecvențe, călătoria sunetului, principiul sincronicității și multe altele...

După atelier, copiii au primit broșurile „Mesajul apei”. În plus, s-a cântat și s-a discutat despre relațiile interumane și impactul pe care îl avem unul asupra celuilalt. Împreună, ideea Emoto Peace Project a fost prezentată la aproximativ 200 de copii. Toți au primit și o broșură gratuită. La final, toată lumea a părăsit atelierele cu entuziasm. În experimente, ei au reușit să apuce un diapazon și să observe cât de frumoase se pot forma formele cu ajutorul sunetului. De asemenea, au urmărit și au creat sunete, au urmărit cu uimire metronomele coordonate între ele și multe altele. Și profesorii au fost bucuroși să participe la experimente.

Împreună am vizitat și proiecția de filme cu tematică ecologică și sportivă Touch of Water în Ljubljana. După cum sugerează și numele, totul se învârte în jurul unor lumi frumoase de apă și a problemei distrugerii lor. Akiko a fost entuziasmată de resursele naturale ale Sloveniei și în ultima zi și-a prezentat activitatea echipei Flaška.

Apa devine un subiect din ce în ce mai important și frecvent al diverselor evenimente, discuții și decizii strategico-politice. Ceea ce este corect. În sfârșit, ne-am dat seama că nu este de la sine înțeles și că vom avea mari probleme dacă vom continua să avem o astfel de atitudine față de apă. Lăsați Emoto Peace Project să contribuie și la creșterea gradului de conștientizare al tuturor.

Copii la atelier pe scaune
Akiko cu fotografiile cu cristale de apa
Fetita cu diapazon
Natasha cu diapazon
Akiko cu experimentul cu sare
Akiko la atelier
Copii la atelier cu fotografii cristale de apa